Schapeweg 8 | 9982 BA | Uithuizermeeden

0595-434223 06-27526433

Onderhoud

Pelletkachel onderhoud

Voor een gegarandeerd jaren lang plezier van uw Pelletkachel is onderhoud belangrijk. Tussen onderhoud en onderhoud bij een Pelletkachel zit een enorm verschil. Zo heeft men het wekelijkse onderhoud wat bestaat uit het leeg maken van de asla en branderpot. En het jaarlijks groot onderhoud wat inhoudt het compleet reinigen van uw Pelletkachel.

Helder vuur door zuivere raam

Een aantal Pelletkachels is voorzien van een zogenaamd schoon ruit systeem. Op deze manier blijft uw Pelletkachel ruit redelijk schoon. Het schoonmaken van de Pelletkachelruit is dus niet noodzakelijk tijdens het onderhoud van een Pelletkachel. Het is echter een misverstand om te denken dat de kachelruit 100% helder blijft. Dit heeft ook te maken met de kwaliteit van de Pellets die u gebruikt.

Groot Pelletkachel onderhoud

Het groot Pelletkachel onderhoud wordt meestal uitgevoerd door een specialist. Bij de meeste Pelletkachel speciaalzaken kunt u hier een onderhoudscontract voor afsluiten. Wanneer u handig bent is een grote Pelletkachel onderhoudsbeurt ook zelf uitvoeren, maar daarmee vervalt de garantie & kunt u problemen met de verzekering in geval er iets fout gaat. Veel Pelletkachel fabrikanten eisen dat het onderhoud door een vakbekwame dealer wordt uit gevoerd. De meeste Pelletkachel merken geven namelijk trainingen aan hun dealers waarmee ze gecertificeerd worden. Op deze manier zijn de merken verzekerd van het juiste Pelletkachel onderhoud.

Pelletkachel onderhoud voorkomt vaak storingen

Wanneer u frequent Pelletkachel onderhoud uitvoert worden storingen meestal voorkomen. Ook kan men bij een onderhoudsbeurt vaststellen of bepaalde onderdelen uit de Pelletkachel aan vervanging toe zijn. Op deze manier houdt u jaren lang plezier van uw Pelletkachel. En natuurlijk niet te vergeten de besparing op u energiekosten wat u verdient door met een Pelletkachel te verwarmen.

Wij kunnen voor u de Pelletkachel periodiek onderhouden. Wij controleren dan ook meteen uw rookgaskanaal door middel van camera inspectie waarvan u de digitale bestanden aangeleverd krijgt. Zo heeft u verzekeringstechnisch alles goed geregeld. U kunt een afspraak maken voor onderhoud via onderstaand contactformulier.