Schapeweg 8 | 9982 BA | Uithuizermeeden

0595-434223 06-27526433

Levering

Ethernet (IEEE 802.3)

is een netwerkstandaard waarmee computers in een LAN met elkaar communiceren. Tegenwoordig wordt ethernet ook in het WAN van internetproviders gebruikt (in 2011 tot 100-1000Gbit/s). Ethernet is wijdverspreid, en intussen zijn er al verschillende varianten van uitgebracht. Bovenop de ethernetlaag draaien protocollen, waarvan TCP/IP het bekendste en meest gebruikte is.

Technisch

Een UTP-kabel met RJ-45 connectors

De ethernetspecificaties bevatten de functies die men tegenkomt in de fysieke en de datalinklaag van het OSI-model. Ethernet maakt pakketjes van data om ze op deze manier over een netwerk te transporteren. Ethernet maakt gebruik van CSMA/CD-toegangscontrole (Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection) om te bepalen welk station op welk moment data kan transporteren over het netwerk. In een ethernetnetwerk luistert elk station (computer, printer enz.) naar het netwerk, en begint het pas met het versturen van data als geen ander station op dat moment gebruikmaakt van het netwerk. Indien het netwerk vrij is, kan ieder station dat dat wil, proberen de controle over te nemen om data te transporteren. Ethernetnetwerken werken dus op basis van wie het eerst komt, wordt het eerst bediend. In het geval dat twee stations op hetzelfde moment proberen data te versturen, ontstaat er een collision (botsing). Beide stations stoppen dan met het versturen van data. Ze wachten dan beide een willekeurige tijd (in milliseconden) voordat ze het opnieuw proberen.

Hoe meer stations op een netwerk zijn aangesloten, des te meer collisions zich voordoen. Dit resulteert in een slechtere prestatie van het netwerk. Het gebruik van switches (in plaats van hubs), die het netwerk in kleinere segmenten opdelen, is een manier om dit probleem op te lossen. Doordat het netwerk in segmenten wordt opgedeeld, zijn er per segment ook minder stations aanwezig. Dit resulteert in een kleinere kans op collisions. Bepaalde pakketten (broadcast) zullen echter nog steeds naar alle segmenten worden verstuurd. Om dit te voorkomen moet een router in het netwerk worden geplaatst; deze kan een scheiding tot stand brengen tussen IP-(sub-)netten.

Wij bieden het materiaal en de mogelijkheid om u van een goed functionerend UTP netwerk te voorzien.

Alarminstallatie

Met een veilig gevoel de deur uit lopen zonder u druk te maken over uw spullen? Met een alarminstallatie in uw huis maakt u zich geen zorgen meer. Lees hier meer over de verschillende soorten alarminstallaties voor uw woning en de gemiddelde kosten.

Soorten alarminstallaties

Heeft u besloten een alarminstallatie te laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit een draadloze of bekabelde installatie. We maken onderscheid tussen:

  • volledig bekabelde alarminstallatie
  • volledig draadloze alarminstallatie
  • hybride alarminstallatie

Volledig bekabelde alarminstallatie

Het grootste voordeel van een bekabelde alarminstallatie in uw huis is dat u er na het plaatsen geen omkijken meer naar heeft, omdat de alarminstallatie is aangesloten op stroom. Ook gaat een bekabelde alarminstallatie het langst mee. Een bekabelde alarminstallatie is gemakkelijk aan te sluiten als er al kabels liggen waar de alarminstallatie op aangesloten wordt, anders is het nodig om de kabels te verleggen. Kiest u voor een bekabelde alarminstallatie en moeten de kabels nog getrokken worden? Schakel dan altijd een specialist in, dit is namelijk een hoop hakwerk.

Volledig draadloze alarminstallatie

Heeft u geen zin in kabels doortrekken? Plaats dan een draadloze alarminstallatie. Een draadloos alarmsysteem in uw woning is makkelijk en snel te installeren en u breidt de alarminstallatie op elk moment uit met losse elementen, zoals bewegingsmelders en raammagneten. Draadloze alarminstallaties zijn door de verbeterde techniek tegenwoordig net zo betrouwbaar als bekabelde alarmsystemen, vroeger was dit anders. Vroeger deden de draadloze alarminstallaties het niet altijd. Draadloze alarminstallaties werken niet op stroom zoals bekabelde alarmsystemen, maar op batterijen. De alarminstallatie geeft een melding als de batterijen bijna leeg zijn. Denk eraan deze gelijk te vervangen zodat de alarminstallatie zijn werk blijft doen.

Hybride alarminstallatie

Is er bij het bouwen van uw huis al rekening gehouden met de kabels, maar wilt u ook later nog de mogelijkheid hebben om de alarminstallatie uit te breiden? Ga dan voor een hybride alarminstallatie. Bij het plaatsen van een hybride alarminstallatie heeft u de voordelen van beide alarminstallaties. Een gedeelte van het alarmsysteem is bekabeld, terwijl de rest draadloos is. Zo is de rookmelder bijvoorbeeld bekabeld, terwijl het bedienpaneel van de alarminstallatie draadloos is. U bereidt de alarminstallatie op elk moment dat wilt uit. U heeft weinig omkijken naar de alarminstallatie. Wel heeft u te maken met het nadeel van het batterijen vervangen bij de draadloze componenten.

Functies van een alarminstallatie

Als u even de deur uit bent of u ligt te slapen wilt u niet dat er iemand uw huis binnenkomt. In Nederland wordt er zo’n 175 keer per dag ingebroken. U wilt dit voorkomen. Door het plaatsen van een alarminstallatie in uw woning verkleint u de kans op een inbraak. Inbrekers gaan liever naar de buren die geen alarminstallatie hebben. Alarminstallaties hebben drie hoofdfuncties:

  • detecteren
  • bepalen
  • afschrikken

Detecteren

De eerste functie van alarminstallaties is het detecteren van gevaar. Denk hierbij aan het detecteren van rook bij een ingebouwde rookmelder of een alarminstallatie die merkt dat er een raam of deur open wordt gebroken in uw woning.

Bepalen

Het alarmsysteem bepaalt of er gevaar dreigt. Is uw alarminstallatie aangesloten op een alarmcentrale? De alarmcentrale ontvangt de melding, brengt u op de hoogte en bellen als ze het nodig achten de politie. Is uw alarminstallatie niet aangesloten op een alarmcentrale? Dan krijgt u een melding op uw mobiele telefoon en onderneemt u zelf actie.

Afschrikken

De alarminstallatie in u woning schrikt de indringer af door het geven van een luid signaal. Als het alarm afgaat betekent dat dat er iemand is gewaarschuwd en dit schrikt de inbreker af. Zo neemt de inbreker de benen en blijven al uw spullen staan waar ze stonden. Een alarminstallatie waarschuwt niet alleen bij inbrekers maar ook bij een eventuele brand.

 

Camerainstallatie

Analoog, HD-CVI en HD-SDI

Hoewel de beeldkwaliteit aanzienlijk verschilt tussen deze camerasystemen, is de manier van aansluiten nagenoeg gelijk. Vanaf elke camera loopt een combikabel naar de recorder. Een combikabel heeft 2 aansluitingen (video en stroom) en zorgt dus voor spanning bij de camera, en video naar de recorder.

Alle standaard analoge, HD-CVI en HD-SDI systemen zijn in feite plug-and-play. Dat wil dus zeggen dat, zodra alle kabels zijn aangesloten en het bewakingssysteem voorzien is van stroom, de recorder begint met opnemen van videobeelden.

Aansluiting op het netwerk, en meekijken via een smartphone of tablet vereist iets meer technische kennis. Uiteraard kunnen we hier kosteloos mee helpen op afstand als u contact met ons opneemt.

HD IP beveiligingscamera en complete camerabewaking systemen

Bij HD IP camera’s en systemen is de techniek iets anders. Alle componenten (bewakingscamera’s, recorders etc) worden aangesloten op het netwerk. Elke camera en elke recorder heeft een eigen, vast, uniek IP adres. Via het netwerk kan de recorder beelden van de HD IP bewakingscamera binnen halen, opnemen en weergeven. Het is ook mogelijk om beelden rechtstreeks van de camera te halen d.m.v. een PC of smartphone.

Een netwerk voor IP camera’s opzetten

Het opzetten van een netwerk voor bewakingscamera’s verschilt in feite niets met het netwerk waar computers gebruik van maken. Sterker nog, u kunt beide gewoon met elkaar combineren. Om netwerk camera’s van stroom te voorzien kunt u een losse adapter gebruiken, maar vaak wordt gebruik gemaakt van zogenoemde PoE (Power over Ethernet) switches, deze switches voorzien de camera van stroom en netwerk via dezelfde kabel.

Zelf camerabewaking installeren

Het zelf installeren van camerabewaking is dus prima te doen. Afhankelijk van het gekozen systeem is enige kennis van netwerken/IP adressen vereist.

De mogelijkheden van LED lampen worden steeds groter, zo ook i.c.m camerabewaking.
Per heden leveren wij ook de speciale LED lampen welke voor een rustig en duidelijke
buiten verlichting zorgen op gebieden waar dit gewenst is.

Nu ook leverbaar LED buiten lampen

Camerabewaking led lamp

Een groot voordeel van LED lampen is het lage energie verbruik, maar ook
de extreem lange levens duur waardoor vervangen en reparatie kosten
vele malen lager zijn.

 

Levering en installatie van complete pakketten camerabewaking , geheel op maat gemaakt naar uw wens en smaak. Tijdens de aanleg van een compleet pakket zal er ook gekeken worden naar de wens van de afwerking en e.v.t de aanleg van extra stroom punten voor buiten verlichting.

Camerabewaking i.c.m led lampen is een zeer goede combinatie op deze manier bent u energie zuinig bezig, en schrikt u dubbel af [ zowel camera’s als lichten/lampen ]