Schapeweg 8 | 9982 BA | Uithuizermeeden

0595-434223 06-27526433

Inspectie gas & waterleidingen

Voorkom een gaslek

We willen u wijzen op het belang van een regelmatige gasleiding inspectie van uw woning. Na verloop van tijd kan een gasleiding gaan oxideren en zelfs dusdanig, dat het kan gaan lekken. De huiseigenaar is verantwoordelijk voor de veiligheid van de gasleiding. Neemt u daarom het zekere voor het onzekere en laat, zeker als u in een wat oudere woning woont, eens uw leiding inspecteren.

Onvoorspelbaar

Het lastige is namelijk dat het niet mogelijk is te voorspellen hoe de oxidatie van soldeerkoppelingen op een leiding verloopt. Als er nu maar een klein plekje op zit, kan het best zijn dat binnen een paar jaar de oxidatie veel erger geworden is, dat is maar net afhankelijk van de omgeving, of de gasleiding een goede beschermhuls of coating heeft, etc. Is de kruipruimte bijvoorbeeld vochtig? Dat bepaalt hoe snel de oxidatie gaat.

Steekproeven

Daarom is een regelmatige inspectie van belang. Bovendien zijn bijvoorbeeld vrijstaande woningen niet meegenomen in de steekproeven en zijn de steekproeven alleen uitgevoerd bij rijtjeswoningen van voor 1980 waarvan de leidingen in de kruipruimte zitten (en niet bijvoorbeeld in de vloer gestort zijn).

Waterleiding Lekkages

Omdat waterleidingen vele bochten moeten maken zitten er vele koppelingen tussen de verschillende stukken leiding. Deze koppelingen kunnen op den duur gaan lekken door slijtage van de rubbers binnenin de koppelstukken.

Ook kan de waterleiding zelf gaan slijten na verloop van tijd. Dit kan een breuk tot gevolg hebben. Zeker wanneer er aan het huis verbouwd wordt is het niet ongebruikelijk dat een leiding per ongeluk wordt beschadigd.

Als u teveel water- of gas verbruikt kan er dus sprake zijn van lekkage. Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. Wij inspecteren uw waternet ook op legionella.