Schapeweg 8 | 9982 BA | Uithuizermeeden

0595-434223 06-27526433

Duurzame Energie

Voorbeelden van gebruik van Pellet kachels zijn:

Pellet Kachel
Pellet CV


Lucht Warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp gebruikt lucht als bron, maar ook als afgiftesysteem. De meeste warmtepompen werken volgens dit principe.

Er wordt energie uit de buitenlucht gehaald, die in het systeem wordt opgewaardeerd tot een gewenst niveau voor verwarming of koeling.  Vervolgens wordt dit via de warmtewisselaar aan de lucht in de ruimte afgegeven. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen, tot wel -20, werkt het systeem perfect. Verwarming gebeurt via de aangesloten DX lucht binnendelen, bijvoorbeeld via een model hoog aan de wand, een cassette in het plafond of juist via een model dat op de grond is geplaatst. Ieder model heeft zijn eigen uitstraling, en er is keuze genoeg om het passend bij uw interieur te maken.

Een groot voordeel is dat een lucht warmtepomp zorgt voor een snelle verwarming, doordat de geconditioneerde lucht geforceerd (door middel van een ventilator) de ruimte wordt in gebracht. Lucht-lucht warmtepompen zijn het eenvoudigst te plaatsen en zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie. In de zomer kan de werking van de warmtepomp eenvoudig worden omgedraaid, zodat het systeem voor een aangename koeling zorgt.

Meer weten over andere typen warmtepompen? Lucht Warmtepomp


Pellet CV

Uw Centrale verwarmings systeem voeden met  pelletwarmte is zeer goed mogelijk. Er kan gekozen worden uit twee varianten Pellet CV ketels teweten:

Pellekachel CV Moederhaard

Een pelletkachel CV moederhaard wordt als een houtkachel in uw woonkamer geplaatst. Tijdens het branden is de rustieke pellet vlam zichtbaar en geeft de pelletkachel CV tevens directe stralingswarmte. Dit is dus vergelijkbaar met een traditionele houtkachel. Het grote verschil is dat tegelijke tijd ook uw centrale verwarming door het hele hus wordt verwarmd . In vergelijking met een houtkachel is het gebruikers gemak vele malen hoger en het comfort aangenamer. Uw hoeft immers niet elk half uur een blok hout op het vuur te gooien.

Pelletketel CV

En pellet CV ketel is een gesloten en geisoleerd toestel. Er zijn dus geen vlammen zichtbaar en de behuizing is van industriele aard. Geen ketel om in uw woonkamer te zetten maar wel in een garage of bijkeuken. Door de hoge isolatie van de mantel geeft een pellet CV ketel nagenoeg geen warmte af naar de omgeving. Dit maakt een pelletketel CV zeer  geschikt om ook uw tapwater te verwarmen en zo zonder gas aan alle warmte behoefte voldoen.

Pelletkachel CV installatie

En pelletkachel CV of pelletketel CV in een bestaand CV systeem inbouwen is een specialistische klus.  Er zijn nogal wat beslissings momenten waar juiste keuzes gemaakt moeten worden. Bij verkeerde beslissingen of gewoon weg niet weten waar een beslissing gemaakt moet worden, leverd gegarandeerd een systeem dat niet naar behoren gaat werken. Laat daarom het systeem ontwerpen door een specialist op het gebied van pellet CV ketels. In de volgende onderwerpen worden de verschillende opties besproken. Er worden een aantal configuraties getoond waarin de verschillende keuze mogelijkheden zijn uitgetekend in schema’s. Voor het maken van een kosten beraming is het noodzakkelijk om per situaties de gewenste keuzes te maken. Pas daarna kan er een betrouwbare offerte uitgebracht worden.

Opmerking: In het geval van een CV moederhaard is het niet raadzaam uw warm tapwater te verkrijgen uit de CV pelletkachel. Immers een moederhaard CV verwarmd ook door directe straling. Uw woongedeelte zal dus verwarmd worden wanneer er tapwaterbehoefte is, ook als de woonkamer al de gewenste temperatuur heeft.


Subsidie

De overheid stimuleert deze vormen van duurzame energie in de vorm van subsidie. Daar kunt u hier alles over lezen.