Schapeweg 8 | 9982 BA | Uithuizermeeden

0595-434223 06-27526433

De PKVW-expert

Belangrijk bij de beveiliging van uw huis is dat u de juiste producten gebruikt. Hang-en-sluitwerk dat getest en goedgekeurd is. En op de juiste manier bevestigd is, door een PKVW-expert. Op die manier is uw woning zo optimaal mogelijk beveiligd.

hang en sluitwerkWaarom schakelt u een PKVW-expert in?

Een PKVW-bedrijf is erkend als PKVW-expert. Dit betekent dat hij weet aan welke eisen hang-en-sluitwerk moet voldoen. Hoe een woning beveiligd moet worden om te voldoen aan de eisen van het certificaat Beveiligde Woning. Hoe hij een woning moet nalopen op verbeterpunten.

Hij monteert niet alleen hang-en-sluitwerk, maar geeft ook preventietips. Bijvoorbeeld over verlichting, de bereikbaarheid van ramen via opklimmen en meer.

Wist u dat…

  • Een PKVW-expert elke 2 jaar opnieuw wordt getraind om de trends in het vak bij te houden.
  • Elke PKVW-expert aangesloten is bij een certificatie-instelling die hem helpt bij het hanteren van de juiste regels en het uitgeven en bijhouden van de certificaten.
  • Het CCV elke 3 jaar de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk toetst aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzes van de inbreker.
  • Er ook elke 3 jaar nieuwe handboeken gemaakt worden voor alle professionals die werken met het Politiekeurmerk.
  • Er 2 keer per jaar een actuele productenlijst komt met nieuwe goedgekeurde producten.
  • De Beveiligingsrichtlijn – waar elke PKVW-expert zich aan moet houden – ook elk jaar een update krijgt.

Hier vindt u de productenlijst

PKVW-certificaat behalen

certificaatHet PKVW-certificaat Beveiligde Woning ontvangt u als uw huis aan een aantal eisen voldoet. In het kort zijn die eisen:

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Het certificaat geeft aan dat uw woning voldoet aan de eisen van een goed beveiligd huis. Maar het is meer dan alleen hang-en-sluitwerk.

Het gaat ook om het juiste gebruik van de sloten, het gebruik van goede verlichting in en om uw woning. En de inzet van sociale controle. Dit hele pakket valt onder het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Waaraan moet uw woning precies voldoen voor het PKVW-keurmerk? Op deze pagina vindt u alle eisen.

Kosten van PKVW-certificaat Beveiligde Woning

Als bewoner kunt u het PKVW-certificaat niet zomaar kopen. Uw woning moet namelijk eerst voldoen aan de actuele PKVW-eisen. Een PKVW-erkend bedrijf zorgt ervoor dat u uw certificaat krijgt.

Het CCV kan geen eenduidig antwoord geven wat een certificaat kost. Neem hiervoor contact met ons op. Hieronder vindt u wel enkele richtlijnen:

Contact opnemen met Lanting.

Wilt u dat wij voor u langskomen om het Politie keurmerk Veilig Wonen certificaat voor u met 10 jaar te verlengen of wilt u ervoor in aanmerking komen? Vul dan onderstaande contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.